Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Sotero Pintado Bravucon 2019

Sotero Pintado Bravucon 2019

€14,33
31 nog op voorraad
Een Spaanse rode wijn met geuren van rijp zwart en rood fruit, geroosterde toetsen en vanille. De aanzet is zacht en evenwichtig, gevolgd door rijp rood en zwart fruit, kruiden, vanille en een lichtjes gerookte toets. Een elegante en evenwichtige wijn.
 • Koop 3 voor €13,61 per stuk en bespaar 5%
 • Koop 6 voor €12,90 per stuk en bespaar 10%
wijnen kopen bij Wijnthousiast .
 • GRATIS verzending voor 10 jaar Wijnthousiast
  België GRATIS ongeacht je aankoopbedrag , Nederland vanaf € 200 (Slechts € 5 anders)
 • Snelle levering
  1 tot 3 werkdagen
 • Volume Kortingen
  Ontvang bij heel wat wijnen extra volume kortingen !
 • 14 dagen proef garantie !
  Niet goed geld terug garantie! De aangekochte wijn toch niet naar wens? Geen probleem, U kan hem gratis ruilen of u kan hem kosteloos terugzenden en wij vergoeden het volledige aankoopbedrag
Beschrijving

Gelegen op een hoogte van 800 meter in de provincie Zamora vinden we de wijngaarden van Sotero Pintado. We kunnen ze op zijn minst uniek noemen, want gelegen op een hoogte van 800meter en volledig bestaand uit prephylloxera wijnstokken. Dit wil zeggen dat het wijnstokken zijn die de druifluis (prephylloxera) van eind de 19de Eeuw overleefd hebben. Deze druifluis heef eind de 19de eeuw in Europa een gigantische sterfte veroorzaakt in de wijngaarden. Deze Tinto Fino ( Tempranillo) wijnranken zijn aangeplant tussen 1849 en 1852 en zijn gevrijwaard gebleven. Zeer oude wijnstokken dus, maar hierdoor ontstaat een buitengewone kwaliteit, maar ook een zeer lage opbrengst per wijnstok. 

Deze Sotero Pintado Bravucon wordt voor 70% gemaakt van Tempranillo druiven afkomstig van meer dan 170 jaar oude wijnranken, aangevuld met Cabernet Sauvignon. Aangename geuren van rijp zwart en rood fruit, geroosterde toetsen en vanille. De aanzet is zacht en evenwichtig, gevolgd door rijp rood en zwart fruit, kruiden, vanille en een lichtjes gerookte toets. Een elegante en evenwichtige wijn. 

 

 

 

 

Land Spanje
Domein Sotero Pintado
Appelatie Castilla y León
Regio Zamora
Druiven prephylloxera Tinto Fino (Tempranillo) en Cabernet Sauvignon
Houtlagering ja
Volume 75 cl
Jaargang 2019
Bewaarpotentieel + 5 jaar
Allergenen Bevat Sulfieten
Foodpairing